fbpx
Kjøkkenøy med ventilator

Finn en lekker kjøkkenvifte til kjøkkenet ditt – og dette bør du tenke på [se bildene]

For få år siden var en kjøkkenvifte ansett som et nødvendig onde på kjøkkenet, en bråkete innretning du måtte ha over komfyren for å fjerne lukt og matos. Moderne kjøkkenvifter eller ventilatorer er ikke bare mer effektive og stillegående, de kan være et designelement i seg selv på kjøkkenet ditt.

La deg inspirere av disse bildene av lekre ventilatorer du kan velge blant til kjøkkenet ditt, og få med deg noen tips på veien til hvordan du finner en kjøkkenvifte som passer perfekt for akkurat deg!

 

Line kjøkken fra Drømmekjøkkenet

Størrelsen betyr noe

Hvor stort kjøkkenet ditt er har betydning for hvor kraftig ventilator du trenger. Tenk også på at om du har åpen kjøkkenløsning er det ekstra viktig med en effektiv kjøkkenvifte, slik at du ikke får lukt og matos i stua. I tillegg er det lurt å velge en kjøkkenvifte med lavt støynivå dersom du har åpen kjøkkenløsning.

 

Tre hovedtyper kjøkkenvifter

Vi snakker ofte om tre ulike typer ventilatorer eller kjøkkenvifter: Vegghengt, takhengt eller integrert. Hva du velger beror selvsagt på smak og behag, men også hvilken utforming du ønsker deg eller har på kjøkkenet ditt. Uansett hvor stort eller lite kjøkken du har og hvordan det er utformet, kan du være sikker på at det finnes lekre og funksjonelle kjøkkenvifter som gjør det hyggeligere å lage mat.

Vegghengt kjøkkenvifte

Den mest populære kjøkkenventilatoren er vegghengt, da svært mange har komfyren eller koketoppen plassert langs en vegg på kjøkkenet. Du finner utrolig mange fine veggmonterte kjøkkenvifter i ulike design, farger og med praktisk funksjonalitet. Du kan velge en diskret ventilator som faller inn i kjøkkeninnredningen på en naturlig måte, eller du kan la kjøkkenviften bli et stilig fokuselement på kjøkkenet.

 

Helhvitt plassbygd kjøkken

På bildet over ser du hvordan den hvite kjøkkenviften glir sømløst inn i den øvrige kjøkkeninnredningen, og hvordan det skrå designet gir luft over koketoppen.

Neff ventilator

Den vegghengte ventilatoren over er ikke bare lekker å se på: Den magnetiske fronten kan skrives på, og du kan bruke den som hylle til nettbrett eller en kokebok. Den innebygde belysningen lar deg velge mellom 30 ulike farger for å sette ditt personlige preg på kjøkkenet. Under ser du flere ulike design på vegghengte kjøkkenvifter.

 

Veggnmontert kjøkkenvifte

 

vegghengt hvit kjøkkenvifte

Vegghengt kjøkkenvifte

Takvifte til kjøkken

En takmontert kjøkkenventilator brukes som oftest hvor komfyren eller koketoppen ikke står langs en vegg. Om du for eksempel har en kjøkkenøy med koketopp vil du ikke kunne bruke en vegghengt modell, men det finnes heldigvis mange flotte takhengte kjøkkenvifter.

 

takhengt kjøkkenvifte

 

Kjøkkenvifte over kjøkkenøy: Her ser du flere eksempler på hvordan en takhengt ventilator kan se ut:

 

fritthengende kjøkkenvifte

Ventilator over kjøkkenøy

Kjøkkenvifte over kjøkkenøy

Kjøkkenøy med ventilator

Kjøkkenvifte over kjøkkenøy

Integrert kjøkkenvifte

En integrert kjøkkenvifte vil si at ventilatoren er innfelt i benk eller koketopp. Dette gjør at denne typen kjøkkenvifte kan benyttes både ved vegg og i frittstående moduler som en kjøkkenøy for eksempel.

Det gir deg også større fleksibilitet når det gjelder belysning, da du kan henge noen lekre lamper for eksempel over komfyren heller enn en ventilator. Det har blitt stadig mer populært ikke å ha overskap på kjøkkenet, og velger du en integrert ventilator vi du få et enda renere og mer åpent uttrykk.

 

nedfelt kjøkkenvifte

integrert kjøkkenvifte

 

integrert ventilator

integrert kjøkkenvifte i kjøkkenøy

 

ventilator integrert

Stort utvalg av farger

Kjøkkenvifter kommer ikke bare i ulike design, funksjoner og styrker. Avhengig av leverandør kan du nå få kjøkkenvifter i alt fra børstet kobber, polert messing og svart til mørkeblå, grønn eller hvit. Det gjør det enda enklere å matche ventilatoren med kjøkkeninnredningen, eller å la den være et lekkert smykke i interiøret.

Ta en tur innom Kjøkkensenteret Jessheim for å se enda flere flotte kjøkkenvifter, eller ta kontakt med oss for å booke en gratis tegnetime for å vise deg hvordan ditt nye kjøkken kan bli.