fbpx

Oppskrift: Laks med sukkererter, grapefrukt & jordskokk

Oppskrift sunn laksDe fleste av oss ender gjerne opp med å lage de samme matrettene som vi gjorde forige måned, med overraskende lite variasjon. Sving deg rundt på kjøkkenet og prøv denne oppskriften på en nydelig lakserett, som er både enkel, sunn – og ikke minst rask å lage!

Ingredienser:

600g laks, kuttet i 4 biter
Havsalt, pepper
500g jordskokk
3 ss olivenolje
200g sukkererter
2 stk grapefrukt
25g koriander
Spinatblader og olje

Fremgangsmåte:

Bruk laksefilet uten skinn og bein, krydre laksen og grill på alle sider på teppanyaki-grill eller grillpanne. Rengjør jordskokk, litt salt og pakk inn i aluminiumsfolie. Stek i varmluftsovn ved 180 ° C. La avkjøle, kutt i skiver og steke i olivenolje til de er sprø.

Skjær sukkerertene i biter, blancher raskt i saltet vann og tilsett jordskokkskivene. Skrell grapefrukt og skjær i fileter. Bland grapefruktfiletene og hakket koriander sammen med jordskokk og sukkererter og smak til. Server med friske spinatblader og litt god olje.